A MikulásGyár sajtóközleménye           
                     
A szolidaritás hiányzik, pedig az nem kegy: kötelesség!

"Nagyon bíztunk az építőipari óriásokban, a pénzügyi befektetőkben, a hazai és nemzetközi bankokban, a biztosítókban, az IT- és infokommunikációs szektorban, az e-kereskedőkben, a vizesekben, a csokisokban, az édességesekben, a tejipari és húsipari cégekben, a konzervesekben, a brutális árbevételű és profitú FMCG-kben, de hiába. Ez a cinikus közöny az elmúlt 16 év legmegdöbbentőbb tapasztalata."

------------------------------------------------------------------------------

Tizenhetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Mikulásgyár, Európa legnagyobb karitatív fesztiválja, ahogyan Zsolnai Endre, a főszervező nevezi a rendezvényt. A gyűjtés fő helyszíne idén ismét a Városligetben lesz, a Dózsa György úti Múzeum Mélygarázs felszínén, az ún. Promenádon, amely gyönyörű környezetet biztosít a rendezvénynek, a Liget Budapest munkatársainak rugalmassága nagyban segíti a szervezést. Itt december 1. és 21. között kézműves gyermekfoglalkoztatóval, olvasósarokkal, Mesepostával, sok gyermekelőadással, több mint 90 könnyűzenei koncerttel, 4 közéleti beszélgetéssel - az egészségügyről, az oktatásról, a tömegsportról és a fenntartható fejlődésről -, valamint ünnepi hangulattal várják az adományozókat.

A Pólus Centerben is gyűjtik a csomagokat. Az itt található parkoló is alkalmas a nagyobb adományok átvételére, ez a gyűjtőpont alternatíva, hiszen a belvárostól távolabbiaknak lehet megfelelő – mondta Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője.

Aki nem tud eljönni erre a két helyszínre, annak sem kell aggódnia. Az ország legtöbb postája is átveszi az adományokat. A dobozokra elég csak ráírni nagybetűkkel, hogy „Mikulásgyár”

A rászorulóknak elsősorban tartós élelmiszerre, tisztító- és tisztálkodási szerekre van szükségük, és csak ezek után a jó minőségű, ruhára, játékra, könyvre – idézi a közlemény Zsolnai Endre, a Mikulásgyár jogtulajdonosa szavait.

Idén Németországban is több gyűjtőpontja nyílik a Mikulásgyárnak. Ennek megszervezésében a Rádió Helló, az első németországi magyar nyelvű online rádió lesz a karitatív akció segítségére, nyilatkozta a rádió főszerkesztője, Kovács Gyöngyi. A főbb városok, ahol gyűjtenek a MikulásGyárnakMünchen, Stuttgart, Rosenheim, Nürnberg, Frankfurt, Bréma, Dortmund, Düsseldorf, Passau és néhány kisebb település, ahol laknak magyarok. 

A szervezők mellett kb. 1.900 önkéntes segíti az alapítvány munkáját, több cég csapatépítő eseményként vállal szerepet a gyűjtésben, szortírozásban. 

"Nagyon bíztunk az építőipari óriásokban, a pénzügyi befektetőkben, a hazai és nemzetközi bankokban, a biztosítókban, az IT- és infokommunikációs szektorban, az e-kereskedőkben, a vizesekben, a csokisokban, az édességesekben, a tejipari és húsipari cégekben, a konzervesekben, a brutális árbevételű és profitú FMCG-kben, de hiába. Ez a cinikus közöny az elmúlt 16 év legmegdöbbentőbb tapasztalata."

A nehéz helyzet ellenére így is megszervezzük az akciót partnereinkkel és a szuper csapatunkkal. Szeretnénk 200 ezer kilónyi adományt gyűjteni! Bízunk abban, hogy több tízezer gyermeknek tehetjük ismét szebbé karácsonyát a szolidaritás iránt fogékony adományozóknak köszönhetően. Aki szeretné támogatni a munkánkat, s rajtunk keresztül szeretné segíteni a rossz sorban élő honfitársait, engem bármikor megtalál, még az utolsó pillanatban is, legyen az magánember, cég vagy médium. - zárta mondatait Zsolnai.

Budapest 2021. november 24.


COVID INFORMÁCIÓ: a MikulásGyár területén minden program ingyenes. A zárt terek bejáratainál hőmérsékletet mérünk, 37.0 Celsius-fok feletti eredmény esetén a látogatót nem engedjük tovább. Zárt térbe lépni csak a kihelyezett kézfertőtlenítő és saját arcmaszk használatával lehet. 

Hivatalos nyitó ceremónia:
Időpont: 2021. december 1. 11:00-11:30
, utána riportkészítési lehetőségek.
Helyszín: Dózsa György út, 56-osok tere, Múzeum Mélygarázs és Promenád.
A Covidra való tekintettel az idei megnyitónk a MikulásGyár nagylufija előtt, szabadtéren kerül megrendezésre. A sajtóakkreditációt szívesen vesszük előre.
Powered by Cocoagraphix | Hosted by Ruffnet